Varya Kahraman Analizi (Turkish) by MarcusKincaid

Varya Kahraman Analizi (Turkish)

By: MarcusKincaid
Last Updated: Apr 19, 2018
1 Votes
Rating Pending
Build 1 of 1

Varya

Build: Varya Kahraman Analizi (Turkish)

Ability Path

Chain Lightning
Heroic Perk
Stormforged Spear
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Arc Recursion
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Anvil's Hammer
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Item Choices

Giriş Top

Herkese merhaba! Ben MarcusKincaid (Caner), sıkı bir VG oyuncusuyum. Oynamaya Kestrel güncellemesiyle birlikte başladım. Bu yazıyı yazarken bütün kahramanlara sahibim (güncelleme 3.1) ve elimden geldiği kadar hepsine hakim olmaya çalışıyorum. 3v3'te ana pozisyonum kaptandı, 5v5'te ne olacak henüz net değil. Bu yazdığım 5v5 Varya rehberi benim ilk VGF ve aynı zamanda VG ile alakalı ilk rehberim olacak, o yüzden eksik veya yanlış olduğunu düşündüğünüz yerleri bana iletirseniz sevinirim.

Twitch: https://www.twitch.tv/marcuskincaidvg
Twitter: https://www.twitter.com/marcuskincaidvg

Hadi başlayalım!

Genel Bakış Top

Varya, Vainglory'ye yeni katılan kahramanlardan birisi diyebilirim. Her ne kadar sevgili SEMC bu güzel valkür hanımı iki güncelleme (2.12 ve 3.0) sonucunda biraz gözden düşürmüş olsa da, kendisi -iyi bir pozisyonlamayla- halen güçlü bir kahramandır. Kendisi bir büyücü (mage) bir kahraman olmasına rağmen oyundaki birçok büyücünün ( Celeste Skaarf gibi) aksine önemli bir savaştan kaçış mekanizması bulunmaktadır ( Arc Recursion). Ayrıca kendisi bir WP (silah) kahramanı gibi temel saldırılarıyla ciddi hasar verebilmektedir. A yeteneği olan Stormforged Hammer ile uzak mesafelerden rakiplerini dize getirebilir. Pozisyon olarak her ne kadar orta yol oynamanızı önersem de yan yollarda da oynayabilirsiniz.

Varya'nın Artıları
-Devamlı hasar çıkarabilmesi
-Diğer büyücülere göre daha mobil olması
-Temel saldırıları can sıkıcı
-Seken yıldırımlar takım savaşlarında can yakıyor

Varya'nın Eksileri
-Diğer bütün büyücüler gibi suikastçilere karşı dayanıksız
-Belki de oyundaki en kullanışsız nihai yeteneğe sahip
-Pozisyonunuz kötüyse geçmiş olsun, öldünüz
-Piyango bileti almayın :(

Varya'nın marketteki fiyatı 8000 Glory/ 900 ice'dır. Şu anda (güncelleme 3.1) Kış Savaşı Varya olarak bir nadir görünüme sahiptir. Gelin şimdi kendisinin yeteneklerine bakalım.

Varya'nın Yetenekleri Top

Kahraman Avantajı: Zincirleme Yıldırım Chain Lightning. Bu yetenek sayesinde eğer temel saldırınızdan sonra olduğunuz yerde kalırsanız, hedefinizin etrafındaki minyonlara ve/veya kahramanlara seken yıldırımlar gönderebilirsiniz. Bir nevi Lyra'nın temel saldırısı gibi bir mekanik, çoklu hedef vurduğu için takım savaşlarında birbirine yakın kahramanların canını yakabilirsiniz. Burada önemli olan iki temel nokta var: Saldırı hızı eşyaları aldığınızda yıldırımlar daha hızlı oluşuyor ve sekiyor, ve erken seviyelerde yıldırımlar sizi enerjisiz bırakabilir. Varya'nın tüm saldırıları CP (kristal) oranına sahiptir.

A Yeteneği: Fırtına Mızrağı Stormforged Spear. Varya enerjisini toplar ve istediğiniz yönde bir yıldırım mızrağı fırlatır. Bu anlık bir yetenek değildir, o yüzden güvenli bir pozisyondan bu yeteneği kullanırsanız sizin yararınıza olur. Aşırı yüklendiğinde menzili artar. Özellikle mobil olmayan kahramanlara ( SAW gibi) karşı iyidir. Eğer sürekli Varya oynamıyorsanız tutturması zordur, ben de tutturamıyorum, çok pratik gerektirir. Yine bazı önemli noktalara değinmek istiyorum: bu yetenek minyonlara karşı etkisiz yani üzerlerinden geçer, çarptığı kahramanlardan zincirleme yıldırım oluştururken harita görevlerine (ejderler, kuleler vs) çarparsa bu etki oluşmaz ve son olarak ark yinelemesi Arc Recursion sonrası daha hızlı bir şekilde bu yeteneği kullanabilirsiniz.

B Yeteneği: Ark Yinelemesi Arc Recursion Bu yetenek Varya'nın ana mobilite yeteneğidir. Varya 0.9 saniye bekler ve sonrasında iki kez istenilen yöne atılır, eğer atıldığı yerde düşman minyon/kahraman varsa onları çarpar. Çarptığı her düşmandan biraz enerji ve bariyer kazanır o yüzden elinizden geldiği kadar çok kişiyi çarpmaya çalışın. 0.9 sn bekleyemem derseniz sadece 1 kez atılma hakkınız olur. Çarpılan düşmanlar rakip kahramansa kazanılan enerji ve bariyer 2 katına çıkar. Aşırı yüklenme olduğu taktirde her atılmada daha ileriye atılır. Bu yetenek özellikle pusulardan kaçmak, yeniden pozisyon almak ve düşmanları takip etmek için çok iyidir. Ark yinelemesi için bir önemli nokta ise, bu yeteneği kullandıktan sonra fırtına mızrağını çok daha hızlı atabilirsiniz. Örneğin canı az ve kaçan bir kahraman var, siz Ark yinelemesi ile hızlıca rakibi takip edersiniz, sonra da gideceğini düşündüğünüz yere bir mızrak ve ta da! Skor tabelasına +1 kill.

Nihai Yeteneği: Örs Çekici Anvil's Hammer Bu yetenek oyundaki nadir global yeteneklerden biridir. Varya 2.4 saniye boyunca hazırlanır, haritadaki bütün kahramanların bulundukları zemine, kendilerine değil, yıldırım gönderir. Bir kez çarpılan bir kahraman, ikinci kez çarpılırsa %75 oranında hasar alır. Nihaiye verilen her puan Varya'nın temel saldırı hızını artırır, maksimum +%40, ve zincirleme yıldırımların 3 hedefe kadar fazladan sekmesini sağlar. Aslında bu yetenek aktif olarak kullanıldığında kaçılması gayet kolay bir yetenektir. Fakat verdiği bonus saldırı hızı ve ekstra seken yıldırımlar bu yeteneği değerli kılıyor. Son olarak, hazırlanma sürecinde A veya B yeteneğinizi kullanabilirsiniz, bu nihainizi bozmaz.

Şimdi ise Varya'nın eşya dizilimleri ve oynanışı hakkında konuşacağım.

Eşya Dizilimleri ve Oynanış Top

Eşya dizilimleri karşınızdaki rakibe ve sizin önem verdiğiniz oynayış şekline göre değişir. Ben Varya'yı şöyle oynuyorum:

Oyun başında 2x Crystal Bit almayı tercih ediyorum. Oyunun başında kırılgansınız, o yüzden yolunuzda fazla ileride oynamayın. Mızrakla rakiplerinizi dürtün, eğer kötü durumdaysanız B ile kaçın. Elinizden geldiği kadar kristal treantını kesin, kristal güçlendirmenizi ve yere düşen diğer güçlendirmeleri alın (evet yere düşenler alınabiliyor). İlk alışverişinizde Alternating Current'i bitirmeye çalışın, bu sizin ilk güç patlamanız olacak.

Oyun ortasında nihainizden gelen saldırı hızı ve AC'den gelen saldırı hızıyla rahat bir şekilde yıldırımları sektirebileceksiniz. Bu aşamada uzaktan rakibi dürtün, canı azalan rakibin işini A ve B ile bitirin. Bu noktada alacağınız eşyalar rakibe bağlı. Eğer rakipte kalkan varsa Broken Myth, rakibi uzaktan rahatlıkla dürtebiliyorsanız Dragon's Eye, rakipte kırılgan kahramanlar varsa Shatterglass almanızı öneririm. Önemli anlarda, takım savaşı gibi, infusion önceliklidir.

Geç oyunda olabildiğince takım arkadaşlarınızla birlikte olun. Elinizden geldiğince kristal güçlendirme ve crystal infusion almaya çalışın. Olabildiğince takım arkadaşlarınızın sizi koruması lazım, yoksa hızlı ölürsünüz. Pozisyonunuzu iyi tutmaya çalışın, ölüm süreleri uzun olabiliyor. Ve unutmayın ki Varya geç oyunda güçlü bir kahramandır.

Geç oyuna kadar örnek eşya dizilimi: Önce Bot ve AC ==> uygun bir zamanda Reflex Block ==> Dragon's eye ==> Broken Myth ==> Reflex Block Aegis olur ==> Eve of Harvest ==> Spellfire

Kahramanlarla Uyumu Top

Kendisiyle sinerjisi olan kahramanlar:

Lyra ==> Can veriyor, gelen saldırıları engelliyor, daha ne olsun!
Churnwalker ==> O zincirler üzerinden verilen hasar pentakill getirir.
Krul ve Alpha ==> Bu tip tank kahramanlar rakibin size yaklaşmasını zorlaştırır.

Karşında zayıf kaldığı kahramanlar:
Celeste ==> Anlık hasarı inanılmaz ve her yeri Heliogenesis ile doldurabiliyor.
Taka ==> Bütün büyücülerin korkulu rüyası.
Gwen ==> Tension Bow ile bir anda canınız %20'ye inebilir

Teşekkürler Top

Ve ilk rehberimin sonuna geldik. Buraya kadar okuyan herkese teşekkür ederim. Herkese iyi oyunlar!

IGN: MarcusKincaid
Region: EU

Quick Comment () View Comments

You need to log in before commenting.

Quick Comment () View Comments

You need to log in before commenting.

VaingloryFire is the place to find the perfect build guide to take your game to the next level. Learn how to play a new hero, or fine tune your favorite VG hero’s build and strategy.

Copyright © 2019 VaingloryFire | All Rights Reserved