Reim Kahraman Rehberi (Türkçe-Turkish) by oozzyy

Reim Kahraman Rehberi (Türkçe-Turkish)

By: oozzyy
Last Updated: Jan 29, 2016
0 Votes
Rating Pending
Build 1 of 1

Reim

Build: Build 1

Ability Path

Frostguard
Heroic Perk
Winter Spire
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Chill Winds
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Valkyrie
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12

Threat Meter

Threat
Low
High
Show all
Threat Hero Notes
1
Fortress
2
Ardan
3
Krul
4
Phinn
4
Adagio
5
Catherine
5
Ringo
5
Koshka
6
SAW
6
Vox
7
Skaarf
7
Glaive
8
Celeste
8
Rona
9
Joule
9
Blackfeather
9
Petal
10
Kestrel
10
Taka
10
Skye

Önsöz Top

Merhaba arkadaşlar! Bu kahraman rehberini okumaya zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Reim artık çok kullandığım herolardan biri oldu ve kazandığım becerileri sizinle paylaşmak istedim.

Oyun içi adım yani IGN'im oozzyy ve ilk defa kahraman rehberi yazıyorum.

CP olarak kullanılan Celeste ve Skaarf gibi herolar Reim de dahil en çok kullandığım herolar. OTTOMANS loncasındayım ve şuanlık bir takımım yok.

Benim hakkında konuşmalara yeter, hadi geçelim Reim'e.

Reim'in Hikayesi'nden Bir Alıntı Top

Quoted:
Tüm gözler yukarı bakmak üzere alevlerden ayrıldı. Bir çığ yerine, dondurucu rüzgarla gelen şey bir adamdı, omurgası yaşlılıktan eğilmiş, benekli cildi soğan katmanları kadar h***as. Pençemsi eli bir asa kavramıştı. Omuzlarında bir Grangor postu giymişti. Ancak hiçbir Grangor daha önce onu görmemişti, tüm bildikleri güvenilmez keşişlerdendi. Reim, ona verdikleri isimle, buz efendisi, Grangor yok edicisi, Kall Peaks'in dehşeti. Gerçi ondan sayıca kat kat üstünlerdi, buz büyücüsü buza kristalize olan öfkeli nefesler verirken Grangor silahlar hazır şekilde geri çekildi.

Reim'in Anlayışı Top

Her hero oyun içerisinde farklı karar alır farklı şekilde oynar. Peki bu yaşlı buz ustası Reim'i oynarken ne düşünmeliyiz, anlayaşımız ne olmalı?

1) EMİNSENİZ HAREKETE GEÇİN: Farkındaysanız yaşlı büyücüler bilge olur ve ne zaman saldıracağına düşünerek karar verir. Rakip ormanınıza yenemeyeceğeniz bir hero ( Kestrel) oynuyorsa kaçınmaya karar vermeniz gerekir. Ama Krul gibi başta zayıf herolar geliyorsa strateji kurup saldırmaya karar vermeniz gerekir.
2) TAŞIYICI DEĞİLSİNİZ, TANKSINIZ: Supporterlar gibi taşıyıcı olmanıza gerek yok. Önemli olan rakibe kendi yolda bulunan müttefiğinize yönelen rakibin ilgisini çekin ki tanklık görevinizi yerinize getirin, her ne kadar Reim bir büyücü olsa bile.
3) İLERİ GÖRÜŞLÜ OLUN: Çok iyi Celeste, Skaarf oynayanların nasıl sürekli skillerini isabet ettirdiğini biliyor musunuz? Rakibin bir sonraki hareketini doğru bilerek. Bu sayede Winter Spire ve Valkyrie en iyi şekilde kullanabilirsiniz.

Reim'in Skilleri Top

Frostguard


Reim'in temel saldırıları 2 saniye boyunca 20 - 54 (+ 125% kristal gücü) bonus
hasarı verir ve verilen hasarın %50 kadarını takviye sağlık olarak alır (kahraman olmayanların karşısında azalır). Reim'in saldırıları ve yetenekleri rakipleri üşütür. Üşüyen hedeflere karşı temel saldırılar, 0,6 saniye süren %60 yavaşlatma uygular.(Takviye sağlık tükenene kadar gelen hasarın %50'sini emer.)
*Kısaca bu özellik sizin yegane korumanız. Kristal güç artarsa koruma da artar.
**Kristal güce dayalı bonus hasarı olduğundan Alternating Current almaya gerek yok. Onun boşluğunu nasolsa Eve of Harvest daha yararlı bir şekilde tamamlıcak.

Winter Spire


Reim yakınında bir yerde bir buz sütunu oluşturur ve etrafındaki düşmanlara kristal hasarı verir. Kısa bir sürenin ardından sütun dağılır ve ağır bir kristal hasarı verir. Bu yetenekle verilen hasarın %35 kadarı takviye sağlık olarak kazanılır. Verilen hasar ve takviye sağlık kahraman olmayanlara karşı azalır.
Bu yetenek üşüyen hedeflere %25 yüksek hasar verir.
*Ciddi hasar verebilmek için rakibe başarılı bir şekilde yollanması gerekir.
**Ne yazık ki skill oyunun sonlarına doğru daha az isabet ettiriliyor. Bu rakibin hız takviyesi kazanışından kaynaklanır çünkü hızı yavaş bir saldırı.

Chill Winds


Reim etrafını saran tüm düşmanlara ani bir kristal hasar verir(yardakçılara %25 hasar). Bu yetenek üşüyen düşmanları dondurarak hareket etmeselerini geçici olarak engeller. Donan düşmanlar saldırı yapabilir.
*Unutmayın stun (sersemletme)ye benzer ama aynı değillerdir. Hala rakip saldırı yapabilir. Yine de rakipler bazı skillerini kullanamıyor.
**Bu skili mümkünse rakip kaçarken atın ve rakibi yakalayıp kaçmasını engelleyin.

Valkyrie


Reim hedef konuma düşmanları yıkıp geçen kadim bir valkür çağırır. Tüm düşmanlar yavaşlar ve merkeze yakın düşmanlar sersemleyerek daha fazla hasar alır.
* Valkyrie'nin üzerine tıklayınca görebileceğiniz %240 ve %160 kristal oranı var. Bu demek oluyor ki herhangi bir kristal itemı alın aldığınız değer katlanarak ultiyi feci şekilde ölümcül yapıcaktır.
**Mümkünse ortadaki alana tutturun. Zor diyebilirsiniz ama hedefinizi aşırı derecede yavaşlatıp ona yaklaşıp öldürmek istiyorsanız bu şart!!!
***Rakip Valkyrie'ın ne zaman geleceğini kestirebilir. Bu yüzden ultiyi sonlara saklamanız tercih edilir.

Avantajları ve Dezavanatajları Top

AVANTAJLARI

-Başarılı tanka sahip.
-Arttırılmış ve pasif özelliği tarafından desteklenen cana sahip.
-Rakibi oyalama konusunda çok iyi.
- Winter Spire sayesinde ormancıları rahatlıkla alt edebiliyor.
-Ormancılara karşı alınan Atlas Pauldron Reim'e karşı etkisiz.
-Normal atakları kristal sayesinde de artış gösteriyor.
-Skilleriyle birlikte hem menzilli hem de hedefe yakın bir şekilde sadırabilir.
-Late game'de gayet iyi.
DEZAVANTAJLARI

-Kaçmaya özel bir yeteneği yok.
-Çok uzak menzile sahip herolar (örn: Kestrel) gibilere karşı zayıf.
-Yavaş hareket ediyor ve Winter Sprite'ın hedefe ulaşma süresi uzun yani yavaş ilerliyor.
-Heroları yakalaması güç ve hızlıca kaçan heroları yakalamkta zorlanıyor.
-Winter Sprite ve Valkyrie oyuncular tarafından nereye gdeceği konusunda varsayım atıp rahatça kaçabilirler.
-Early Game'de çeşitli zorluklara karşı gelemeyebilir.

Oynama Şekli Top

Aslında oynama şekli ayrıntılı bir yazı içerisinde anlatılması gerektiğinden düzeni dağıtmamak amacıyla maddeler halinde 'kısasa kısas' şeklinde yazdım. Umarım kafanızı karıştırmamışımdır.
Early Game
-Benim düşünceme göre oyunun başında rakip ormanında alabileceğiniz bir hero varsa mutlaka dalın. Dalmazsanız pişman olan siz olursunuz. Peki kime dalıcaz kime dalmıcaz:
Başta saldıracaklarımız
- Krul
- Glaive (riskli)
- Blackfeather
- Rona
- Koshka (riskli)
NOT: Roam oynayan arkadaşınız direkt olarak rakibin mağaza çalılığına direk gitmesin çünkü altınınız 500-525 arasında olacağından hem Light Shield hem de Crystal Bit alamazsınız. İkisinin toplamı 550 altın ve dolmasını beklemelisiniz. Eğer rakip size saldıracaksa item alma süreniz olmazsa kaçmak belki de en mantıklı yöntem olabilir.
Başta saldırmayacaklarımız
- Kestrel
- Skye
- Petal
- Taka
Mid Game
-Bana kalırsa bu zamanlarda roam oynayanın lane'e gitmesi için ideal bir vakit çünkü artık Reim temel itemlarını almış oldu. Nadiren yola gidip lanerı destekleyin. Niye nadir? Reim rakibi yakalama konusunda pek becerikli olmadığından laner rahatça kaçabilir ve o boş geçen zaman yerine siz ormanda bulunup altın kasabilirsiniz.
Late Game
-Artık Reim'in kristal açısından yüksek bir dereceye ulaştığını görürüz ve aynı zamanda rakibin artık daha kolay saldırılarından kaçtığını ne yazık ki gözlemleriz.
-Late game'de yapmanız gereken tek bir şey var o da: Rakibi oyalamak (Lanerı unutsun diye)
-Ayrıca roamnınız büyük olasılıkla aldığı Warhorn'un hız patlaması sayesinde rakiplere daha kolay yaklaşabileceksiniz.

Itemlar Top

-Siz Reim oyuncuları için ilk alışveriş çok önemli ve Kestrel ve Skye gibi herolar size bu alışverişi yaptırmayabilir. İlk alışverişte mutlaka Light Shield veya Light Armor(duruma göre değişir) ve Crystal Bit alın.
-Early game'de hızınız çok önemli çünkü rakip heroya fark yaratacak olan şey hızınız. Onu yakalamanız lazım, bu yüzden direk Travel Boots alın. Ayrıca cp'yi güçelendirmek amacıyla Crystal Bit'i Heavy Prism'e yükseltmek mantıklı olur.
-Mid game'e geçerken enerji problemleri yaşayacağınızdan Void Battery alın.
-Mid game'de Winter Spire'a rakibi yavaşlatma özelliğini katmak amacıyla Frostburn alın. Stunlayan herolara karşı da Reflex Block almak için uygun bir zamandasınız, unutmayın :)
-Late game'e geçerken size karşı alınan Ageis'lerin gücünü zayıflatmak amacıyla Piercing Shard'ınızı bir seviyeye yani hepmizin çok kullandığı Broken Myth'e çıkarın. Coat of Plates almayı da unutmayın. Çünkü siz artık tanklaşmanız gerektiği andasınız.
-Late game'de can bir sorun haline geliyor. Siz de artık saldırılarınızdan rakibe gelen hasarların birkaçınıcana dönüştürmeniz gerekmektedir. Bu yüzden Eve of Harvest alın. Son olarak ise Metal Jacket'ı da almayı unutmayın.

Hero Tehdit Dereceleri Top

Ardan:Ardan fazla hasar veremese bile hafife alinmamasi lazim. Basta alabilecegi Stormguard Banner azicik bir tehlike olusturuyor. Ultisinden kacmak icin Reflex blockunuzu kullanın.
Phinn:Ilk skili yuzunden agir hasar alip sizi tehlikeye sokabilir.
Cathrinee:Aftershock alirsa beklemediginiz kadar fazla hasar vericektir ve unutmayin sizi surekli sersemleticek.
Adagio:Saldiri mesafesi yuksek oldugundan yaklasip saldirsaniz iyi edersiniz. Ayrica ilk skili siz yaklastiginizda sizi yavaslatip kendisinden uzaklastiracaktır.
Celeste:Supernovalarına dayanamama ihtimaliniz var ve alicagi Frostburn yuzunden yaklasmaniza izin vermiyecektir.
Skaarf:Buz korumasi sayesinde yanma hasarina karsi koyabilirsiniz fakat ates toplarından gelen dogrudan hasar sorun yaraticaktir. Ultisinden Skaarf'in kafasini kariştirarak kacarsaniz iyi edersiniz.
Fortress:Hicbir sekilde sorun yaratamaz. Ultisindeki kurtlari basta yok edin sadece o kadar.
Glaive:Kombolarina karsi dayanamayabilirsiniz. Unutmayin sizi hedefinizden uzak bir yere itecektir.
Joule:Wp ya da Cp olmasına bagli degisir. Her sekilde tehlikeli. Niye mi? Ilk skili wp ya da cp olsun cok fazla damage veriyor ve dolma suresi cok az. Ardi ardina gelen saldiralara dayanamazsiniz. Cp icin soylemek gerekirse ultisine yakalandiginiz surece bence ageisinize ve Buz korumasina guvenmeyin.
Kestrel:Hem kacabilen hem de asiri hasar veren bir herodan bahsediyoruz. Ve sureki ok firlatiyor. Cok riskli!!!
Saw: Buz korumaniz oldugu surece iciniz rahat olsun ama yine de dikkat edin. Beklediginizden daha fazla hasar alabilirsiniz.
Taka:Y akalamaniz oldukca zor ve rakibe Krul gibi tutunamadiginizdan gozunuzu dort acin. Her an saldirabilir her an kacabilir.
Vox: Sadece susturma ozelligi riskli ama emin olun ki ilk skili yuzunden yakalamaniz zor olucaktir.
Blackfeather:Basta Blackfeathera karsi ustunlugunuz var ama late gamede bir daha dusunun. Alicagi Breaking Pointe karsi gelemeyebilirsiniz.
Ringo: Onlemler alindigi surece hicbir tehlike uyandirmiyor. Size saldirdigi anda kendisine karsi yuruyun ve onu yakalayin. Ringo oyuncularin cogu bu durumu farketmez cunku Reimin ustune geliyorlarsa onu hafife aliyorlar demektir. Yeter ki Ringoyu ilk hedef olarak secin.
Skye: Ceviklgi yuzunden ageis alsaniz bile zor alt edebileceginiz bir hero. Ne yazik ki ultinizden rahatlikla kacabilir.
Rona: Ronanin dansi sizi bir hice donusturecektir. Buz korumanizin etkisiz olacagi durumlardan bir tanesi.
Koshka: Ageis aldiginiz surece korkmaniza gerek yok. Kombolara dikkat!!!
Krul: Benzerler ama bu benzerlikten bir kazanan cikar. O da genelde Reimdir. Yine de rakibi gozlemlemeye devam edin.
Petal: Başta saldırmak istemeyeceğiniz bir hero. Tohumları ona yaklaşmanızı engelliyor ve siz o sırada minionlardan hasar alıyorsunuz.

SONSÖZ Top

Umuyorum ki herkese bu yazdıklarım bir tutam bile olsun işe yaramıştır. Eklememi istediğiniz bir konu varsa lütfen bana danışın. IGN:oozzyy

Quick Comment () View Comments

You need to log in before commenting.

Quick Comment () View Comments

You need to log in before commenting.

VaingloryFire is the place to find the perfect build guide to take your game to the next level. Learn how to play a new hero, or fine tune your favorite VG hero’s build and strategy.

Copyright © 2019 VaingloryFire | All Rights Reserved